SPAZ Poděbrady SPAZ Poděbrady SPAZ Poděbrady SPAZ Poděbrady SPAZ Poděbrady SPAZ Poděbrady

Kronika

Léčíme se teplou vodou

Stalo se tradicí, že v listopadu se jezdíme ohřát do termálních lázní Bükfürdo.

Voda je teplá od 22 do 370C podle typu bazénu. Máme možnost se koupat ve venkovních i vnitřních bazénech. Kromě dobrovolného cvičení ve vnitřních bazénech jsme také strávili čas plaváním ve venkovních. Každý měl možnost třikrát denně cvičit pod dohledem zkušených instruktorů. Výhoda venkovních bazénů spočívá, že nedýcháte tolik koncentrované páry s minerály. Letos tři dny bylo počasí pošmourné. Teploty venku se pohybovaly okolo pěti stupňů. Sobotní den byl však jako vystřižený ze žurnálu. Svítilo sluníčko a venkovní teplota byla 150C.
Stravování bylo na vysoké úrovni. Všichni mají možnost si vybrat z množství teplých i studených jídel, zákusků a ovoce. Nedivil jsem se, že ti, kteří se zpočátku omezovali, v posledních dnech nevydrželi a snažili se od všeho ochutnat.
Doprava autobusem byla pohodlná. Nepříjemné bylo vstávání. Autobus od nádraží odjížděl v 5:00. V 13:30 jsme byli na místě a měli možnost poprvé vyzkoušet jednotlivé bazény.
Po léčebné i relaxační kůře jsme si všichni připadali trochu unavení, ale odpočatí. Vánoce se blíží a my s větším elánem se dáme do jejich příprav.

Pavel Kárník, 30. 11. 2017 (upraveno), 24 čtenářů
Nejnovější komentáře




Odpověď prosím zadejte číslem.

Přidat komentář

K tomuto článku dosud nikdo nenapsal žádný komentář.

Novinky

Náhodné fotky

Vycházka Smíchov 2016 (Komentovaná vycházka do Prahy 5 se zkušenou průvodkyní)

To nejsme všichni (Komentovaná vycházka)

Lucka při přednášce (Přednáška Bc. L. Míčové – Procházkové - Problémy současné kvality potravin a jejich vliv na naše zdraví)

 

Počet návštěv: 36 478